יום חמישי, 11 בפברואר 2016

סגירת מרפסת ללא היתר – כיצד?

על מנת לצמצם את הסחבת הביורוקרטית, חתם שר הפנים על קבלת היתר לבניית מתקנים ביתיים, כגון: גדרות, פרגולות, מזגנים ומצלמות. בהמשך הדרך מצופה לנו פטור מהיתר עבור סגירת מרפסת ומרחבים מוגנים. אך המצב כיום הוא כזה שעדיין צריך היתר עבור סגירת מרפסת. סגירת מרפסת היא משנה למעשה את חזית הבניין ולכן על פי חוק תכנון הבנייה יש לקבל היתר בנייה כדין כדי לסגור את המרפסת. במשך הרבה שנים רווח הנוהג שסגירת מרפסת או סגירת מרפסת וצירוף השטח שלה לדירה נעשה ללא הוצאת היתר בנייה כדין, הדבר יוצר כיום הרבה בעיות כאשר רוצים למכור דירה עם מרפסות סגורות אשר צורפו לשטח הדירה. עצם הסגירה ללא היתר בנייה הינה עבירת בנייה וגם אם לא הייתה פעולת אכיפה מצד הרשות המקומית, אין התיישנות על העבירה והכשרתה היא אך ורק בהליך של היתר בנייה במקרים אשר בהם ניתן לפי התב"ע להוציא היתר בנייה.



אלמנטים שאפשר לבנות ללא היתרי בנייה 

* בעבר, על מנת לקבל היתר לביצוע העבודות הפרטיות הביתיות, התעורר הצורך להגיע באופן פיזי אל הרשות המקומית להגיש את הבקשה ואז גם להמתין לקבלת התשובה – שלילית או שמא חיובית. במסגרת הרפורמה החדשה, אשר זכתה לכינוי רפורמת הפרגולות, לשם ביצוע עבודות בנייה אתם תידרשו רק למלא טופס דיווח על עבודת בנייה אשר אותו תתבקשו לשלוח אל הרשות המקומית ולאחר מכן תוכלו להתחיל לאלתר בבנייה שלכם. התקנות החדשות ייכנסו לתוקף בראשון לאוגוסט.

* במהלך חודש יולי תעלה לאתר האינטרנט של שער המידע לרישוי ולבנייה במשרד הפנים מערכת ידידותית שתאפשר לכל אחד מכם להבין אילו מתקנים ניתן יהיה להקים בפטור מהיתר ומה הם התנאים בעניינם. להלן רשימת המתקנים באופן חלקי אשר מתקיימים ברפורמה החדשה –

- הקמת סוכך או גגון – המחובר באחת מפאותיו לפחות למבנה ולא יבלוט מקיר המבנה יותר משני מטרים.
- פרגולה – ששטחה אינו עולה על חמישים מטר רבוע או על רבע משטח הקרקע הפנוי לבנייה. בנוסף, היא תוכל להיות מוקמת על גבי קרקע או על גבי גג המבנה.
- גדר – שאינו עולה על אחד וחצי מטרים מפני הקרקע משני צדי הגדר וקיר תמך שגובהו לא יעלה על מטר אחד.


לסיכום, סגירת מרפסת היא משנה למעשה את חזית הבניין ולכן על פי חוק תכנון הבנייה יש לקבל היתר בנייה כדין כדי לסגור את המרפסת.

תגובה 1: